Topsportkeuring

Wegens de toenemende vraag naar veterinaire keuringen die uitgebreider zijn dan de gebruikelijke Nederlandse keuring heeft eDigit een TOPSPORTKEURING samengesteld. Doelgroep is het betere (top)sportpaard. De keuring kan plaatsvinden bij (internationale) aan- of verkoop, maar bijvoorbeeld ook vóór het investeren in de (dure) opleiding van een paard.

De TOPSPORTKEURING behelst indien gewenst een volledige klinische keuring volgens het KNMvD-protocol.

Daarnaast worden  34 röntgenfoto’s van het beenwerk en 10-15 röntgenfoto's van de hals en rug gemaakt, namelijk:

-Voorvoeten:zijdelingse opname voet, voor-achterwaartse straalbeenopname en skyline opname straalbeen (6)
-Kogels:zijdelings, voor-achterwaarts en beide schuine uitprojecties (16)
-Sprongen:zijdelings, voor-achterwaarts en beide schuine uitprojecties (8)
-Knieën:zijdelings en achter-voorwaarts (4)
-Hals en rug:zijdelingse opnamen van: occiput (achterhoofd) tot T1, schoft en rug (doornuitsteeksels en wervellichamen)        (10-15 opnamen)


Indien gewenst of indien hiervoor aanleiding bestaat kan de keuring worden aangevuld met echografisch en/of endoscopisch onderzoek. Wij nemen standaard bloed af na elke klinische keuring, het serum bewaren wij ingevroren gedurende 6 maanden op een afgesloten plaats. De keuringen worden altijd verzorgd door een Erkend Keuringsdierenarts voor Paarden geassisteerd door een ervaren assistent.

Wij werken uitsluitend met zeer hoogwaardige moderne beeldvormende apparatuur. Onze röntgenopnamen worden bijvoorbeeld gemaakt met het nieuwste draadloze Fuji-DR röntgen systeem in combinatie met een zeer zware röntgengenerator (Gierth). Hierdoor is het mogelijk (ook mobiel) kwalitatief zeer hoogwaardige röntgenopnamen te maken van uw paard. Dit geldt voor het beenwerk, maar bijvoorbeeld ook voor de hals, schoft en rug
(onder voorbehoud van goede stroomvoorziening).

Neem hier contact op voor een afspraak of meer informatie.